Mindenki sebzett


Az a baj a korosztályommal, hogy már mindannyiunkat megbántottak már, sebet ejtettek rajtunk, cipeljük a batyunkat, a múltunkat. A kérdés az, hogy a legutóbbi pofára esés után idővel letudjuk e tenni a csomagunkat, egy megkönnyebbült mosollyal konstatálni, hogy ok, túl vagyunk rajta, elfelejtjük a régi dolgok fájdalmait, és alig várjuk – vagy legalábbis készen állunk rá, lelkileg – az új ismeretséget, kalandot, randit és a következő embert, aki szeret minket, és mi pedig nem félünk ezt viszonozni.

Nehéz elfeledni a múlt sérelmeit, előre nézni és minden új kapcsolatnak megadni a lehetőséget, hogy talán vele működhet, mi együtt működhetünk. Beengedjük Őt a mindennapjainkba, megbízunk benne.

Elvárások nélkül.

Félelem nélkül.

Anélkül, hogy azon gondolkodnánk, mi van, ha. Mi van, ha Ő is meg fog csalni? Hazudik?És, ha átver? Ha ugyanolyan, mint a többi és ő is csak azt akarja? Ha Ő is el fog hagyni? És, ha így lesz, fájni fog? És addig is, szeret? Tényleg? Meddig? Ugye sokáig?Azért, azt hiszem, valahol nagyon mélyen elrejtve a flegmaságom és az “én introvertált vagyok, szóval ne is próbálkozz” személyiségem mögé, várom azt a pillanatot, amikor elengedhetem magam. Tudod, ez az a pillanat, amikor nem félsz érzelmet közvetíteni a másik felé, mered vállalni önmagad, minden hibáiddal és érzelmeiddel együtt.

Igen, ha egyszer majd Ő sem lesz mellettünk fájni fog. De semmi gond, majd legközelebb, és ez így megy majd egészen addig amíg sikerül valaki mellett letelepednünk, valakit a társunkká fogadnunk -és fordítva, valaki mellettünk dönt – vagy amíg ki nem égünk.

 

Reklámok

Mindenki sebzett” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Mindenki fél, mert már annyi a “bibitapasz” (ahogy a fiam mondta rég a sebtapaszra) a szívünkön, hogy nem is kell sok és kiváló paranoiásokká válunk. De mindenki megérdemel egy tiszta lapot és reményt a szív, hogy ez most más és azzá válhat amivé szeretnénk. Sok sikert! Macspusz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: