Szülinap


-Bocs, de pár percet biztosan kések, de esküszöm sietek

-Ne már Évi, szülinapom van, most nem késhetsz! Csak most ne. – Ismer. Nem hiába a legjobb barátnőm. Kizárásos alapon is kiérdemelte a címet, egyrészt mert nincs más, másrészt kiismert és így is szeret. A maga módján. Azon a gyakorlatias módon.

-Esküszöm, nem fogok öt de maximum tízpercnél többet késni.

-Éviiiiii!! Jó, nem fogok haragudni, ha két-három percet késel. – Elhiszi, hogy ilyenkor kedves és nagylelkű, pedig nem, hanem szimplán önmaga, a tipikus gyakorlatias, üzleties szűz csillagjegy szülöttje. Én bak vagyok. És hát a két jegy között van némi kapocs. Szeretem ezt a jegyet. Kevés barátom van, de szinte mindegyik szűz, szóval, a szeptember a boldog szülinapok kivánásáról szól.

-Kíra, nézd, ott leszek a bulidon. Ajándékkal is készültem, amit esküszöm még a Naaagy nyári leárazás előtt -illetve után vettem meg, és nem, akkor még az üzlet alkalmazásában sem voltam. Vagyis nem volt kedvezményem sem. Szóval, komolyan veszem a dolgot, eskü! De nézd, egésznap dolgozom, tiz hosszú, rohadt hosszú órát. Meló után muszáj hazaugranom átöltöznöm. Te sem akarhatod, hogy a születésed ünnepén melós ruhában legyek. Kíra, megakarlak tisztelni és átvenni a játszós, “jó lesz ez a munkában” mackó nacimat, a lyukas tornacipőmet, amit nem vagyok hajlandó kidobni, mert leopárdmintás és természetesen Mango és a cég már nem árulja. Valamint a 10 óra alatt rám rakódott izzadtságot legalább egy törlőkendővel letörölgetném és újrasminkelném magam, hogy úgy nézhessek ki, mint egy felelősségteljes nő, aki kézben tartja az életét. Meg nem akarok ciki lenni a barátaid előtt. Mégis csak a legjobb barátod vagyok – mármint a legeslegjobb – és az mégiscsak presztízs, érted! Szóval, engedd meg, hogy késsek, csak egy picit, aztán, ha megérkezem, a kedvedért megpróbálom elfelejteni a legutóbbi pasis pofáraesésemet, és egy napra abbahagyom az önsajnálatomat, csakis érted!

-Na. Jó.

Tulajdonképpen eléggé mások vagyunk. Ő a jobbik verzióm. Csak a humorunk hasonló, mármint nevet a vicceimen. Meg a hobbijaink. Igazság szerint két nagy, közös hobbink van; a borok – a jó, magyar borok. Legfőképp a vörösek és a rozé. Szódával. Ja, meg a fehér. Néha. – és amióta jól megy a sora, azóta a Prossecco és a pezsgő bekerült a repertoárba.

A másik nagy összetartó kapocs az online vásárlás. Senki nem csinálja olyan professzionális szinten, mint mi! Pontosan tudjuk mikor kezdődnek a nagy leárazások és, hogy a Zara-ban mikor adnak minden felsőt 3,99-ért, és a Mango-ban mindent 5.99-ért, de óvatosan, mert ez csak három napig tart.

Szóval, ennyi, alkohol és vásárlás. Mindkettő profi szinten. Meg az elmúlt pár év. Már nem is tudom hány éve, hogy ott vagyunk egymásnak. Nálam mindenesetre a rekordot súrol, hogy ennyi év alatt nem volt súrlódásunk, konfliktusunk. Mondjuk igen egyszerűen oldjuk meg a problémáinkat; felbontunk egy üveg bort, kibeszéljük magunkat – irtó vicces beszélgetéseink vannak. Semmi magasröptű filozofikus okoskodás, nem, nem. -, aztán felbontunk még egy üveg bort, aztán rendelünk valamit.

bff

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: